Alles over Sadie Sink, actrice uit 'Stranger Things', 'The Whale' en 'All Too Well' (2024)

Ben je groot Stranger Things-fan? Dan ken je Sadie Sink als Max Mayfield. Maar de twintigjarige heeft al heel wat ervaring opgedaan als actrice en de kans is groot dat ze over een jaar één van Hollywood's grootste sterren is. Dit moet je over haar weten.

Wie is Sadie Sink eigenlijk?

Voor we haar volledige CV afgaan, is het goed om te weten over wie we het hebben. De Amerikaanse Sadie Elizabeth Sink werd op 16 april 2002 geboren in Texas. Haar vader werkt als voetbalcoach, haar moeder is wiskundelerares. Ze groeide op in een groot gezin, want Sadie is één van vijf kinderen; ze heeft nog drie oudere broers (Mitchell, Caleb en Spencer) en een jonger zusje (Jacey).

Hoewel het gezin zich voornamelijk richtte op sporten, had Sadie meer interesse in kleinkunst. Haar acteercarrière ging op zevenjarige leeftijd van start met de productie The Best Christmas Pageant Ever, en kort daarna auditeerde ze voor een rol in een lokale opvoering van The Secret Garden. Er was geen twijfel over mogelijk dat de actrice in de dop haar passie niet tot uitvoering zou brengen. Na nog enkele lokale producties maakte ze op tienjarige leeftijd haar debuut op Broadway. Daar speelde ze in de reprise van Annie. Daarna volgden er rollen in The Americans, American Odessey, Unbreakable Kimmy Schmidt en Fear Street. Maar ze bereikte het grote publiek pas echt met haar rol in Stranger Things.

Je kent Sadie misschien wel van Taylor Swift's 'All Too Well'

Mocht je nu nog steeds geen idee hebben wie Sadie is, dan hebben wij vijf woorden voor je: Taylor Swift's All Too Well. Het nummer kwam opnieuw uit in 2021 en werd begeleid door een korte film van tien minuten. Hierin lag de focus op een bloeiende en uiteindelijk verbroken relatie van een gepassioneerd stel (Fans speculeren erop los dat het over de zangeres en haar ex Jake Gyllenhaal gaat.) De hoofdrollen hierin waren weggelegd voor Sadie Sink en Dylan O'Brien.

Sinds de samenwerking met Taylor zijn de twee goed bevriend geraakt. 'Ze is zo'n geweldig persoon, zo slim en zo geaard. Om haar als een vriendin, een regisseur, een mentor te hebben en om zo'n iconisch nummer tot leven te brengen was een eer,' vertelde ze Glamour UK.

Sadie is, in tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten, géén fan van social media

Ze is begin twintig en immens populair, toch is Sadie geen groot fan van social media. Hoewel ze een Instagramaccount heeft met een kleine 25 miljoen volgers en er ook een Twitteraccount op nahoudt, probeert ze zo veel mogelijk van de platformen af te blijven. Dit deelde ze eerder dit jaar met de Britse Glamour.

'Ik heb de Instagram-app en andere social media apps niet op mijn telefoon staan. Ik download ze soms om te checken, maar houd er niet van om me te associëren met de negatieve dingen op social media. Ik richt me op wat echt is. Mijn vrienden en de mensen in mijn directe omgeving, dat is waar ik aandacht aan schenk in plaats van likes op foto's of wat andere mensen posten of dragen en wat ze vinden dat ik moet dragen.' Ze gaat verder: 'Het kostte me een tijdje om te beseffen dat social media waarschijnlijk niet de beste plek voor mij is.'

Social media mag dan niet helemaal in haar straatje liggen, de actrice heeft wél een geheim TikTok-account. Die vooralsnog niet door fans ontdekt is...

Dit is de beste vriendin én collega van Sadie

Sommige sterren hebben enorme chemie voor de camera, maar kunnen elkaar erachter niet luchten. Dat is niet het geval bij Sadie en haar beste vriendin en Stranger Things-tegenspeler Millie Bobby Brown. 'Het is interessant om de vriendschap van twee meiden te zien, zeker omdat we in het echte leven bevriend zijn,' vertelde Sadie aan Nerdist. Daar voegde MBB aan toe: 'We zijn twee krachtige meiden in het echte leven. En we zijn ook twee krachtige meiden in de show.'

Twijfel je aan hoe goed zij met elkaar bevriend zijn? Dit is de nickname die het duo zichzelf heeft gegeven: Ketchup en Mustard. En zoals we weten gaan die hartstikke goed samen.

Sadie speelt een van de hoofdrollen in 'The Whale'

Nu Sadie een naam voor zichzelf heeft gemaakt in Hollywood staat haar nieuwe, grote project al klaar. Ze speelt namelijk de 17-jarige Ellie in award winnende film The Whale samen met Brendan Fraser. De film gaat over Charlie; een man met ernstige obesitas die moeilijkheden ervaart om opnieuw contact te maken met zijn dochter.

Tijdens het Venice Film Festival en Toronto International Film Festival waren kijkers diep onder de indruk van The Whale. In Venetië ontving de cast (en dan met name Brendan Fraser) een staande ovatie van ruim zes minuten. Wow!

Oké, nog een aantal kleine dingen over de actrice

We kunnen nog uren doorgaan over Sadie, maar dit zijn nog een paar kleine dingen die je over haar moet weten. De van origine Texaanse is sinds haar veertiende veganist. Op de set van The Glass Castle kwam ze in aanraking met gerenommeerd acteur Woody Harrelson, die ook veganist is. Hij vertelde haar hoe hij en zijn gezin het deden. En Sadie besloot de levensstijl over te nemen. 'Het is niet zo moeilijk als het eruit ziet,' vertelde ze.

Acteren mag Sadie dan het best liggen, de 20-jarige heeft ook enige tijd als model gewerkt. Ze strikte haar eerste campagne in 2017 voor het merk Miu Miu. Twee jaar later was ze het gezicht van Kate Spade's Spring 2019-campagne en ook Givenchy zag wat in haar. Want ze gaven haar een rol in in hun reclame voor de bestselling lipstick Le Rouge Deep Velvet. Daarnaast liep ze tijdens Paris Fashion Week in 2018 op de catwalk van Undercover.

Het succes mag Sadie dan niet naar het hoofd gestegen zijn, ze heeft wel enorm last van imposter syndrome. 'Als je opgroeit in deze industrie ben je jezelf altijd een beetje met anderen aan het vergelijken. Dat is wanneer je gaat twijfelen aan je capaciteiten en dat waren mijn grootse onzekerheden, vooral als het aankwam op het tot mijn recht komen als actrice. Naarmate je meer ervaring opdoet, gaat het minder om de competitie en gedachten als "Oh god, ben ik wel goed genoeg?" en meer over het vinden van jezelf en het verdrijven van meningen uit de industrie.'

Alles over Sadie Sink, actrice uit 'Stranger Things', 'The Whale' en 'All Too Well' (2024)

References

Top Articles
Used 2023 Ford F-150 For Sale at Provo GMC Cadillac | VIN: 1FTFW1E8XPFA28084
Neyland Stadium - Facilities
Devotion Showtimes Near Xscape Theatres Blankenbaker 16
Dannys U Pull - Self-Service Automotive Recycling
Can ETH reach 10k in 2024?
The Definitive Great Buildings Guide - Forge Of Empires Tips
Top Scorers Transfermarkt
Hocus Pocus Showtimes Near Harkins Theatres Yuma Palms 14
Wfin Local News
AB Solutions Portal | Login
123 Movies Black Adam
Cvs Devoted Catalog
Cvs Learnet Modules
zopiclon | Apotheek.nl
Hillside Funeral Home Washington Nc Obituaries
Lenscrafters Huebner Oaks
United Dual Complete Providers
Classic | Cyclone RakeAmerica's #1 Lawn and Leaf Vacuum
Publix Super Market At Rainbow Square Shopping Center Dunnellon Photos
Woodmont Place At Palmer Resident Portal
2013 Ford Fusion Serpentine Belt Diagram
Highmark Wholecare Otc Store
Talk To Me Showtimes Near Marcus Valley Grand Cinema
11 Ways to Sell a Car on Craigslist - wikiHow
Catchvideo Chrome Extension
Emuaid Max First Aid Ointment 2 Ounce Fake Review Analysis
Pixel Combat Unblocked
134 Paige St. Owego Ny
Abga Gestation Calculator
The Hoplite Revolution and the Rise of the Polis
Play 1v1 LOL 66 EZ → UNBLOCKED on 66games.io
1987 Monte Carlo Ss For Sale Craigslist
Green Bay Crime Reports Police Fire And Rescue
Ark Unlock All Skins Command
Ippa 番号
Polk County Released Inmates
Tmka-19829
Bay Focus
Honda Ruckus Fuse Box Diagram
Otter Bustr
R Nba Fantasy
Claim loopt uit op pr-drama voor Hohenzollern
Mytime Maple Grove Hospital
Frontier Internet Outage Davenport Fl
Gonzalo Lira Net Worth
Identogo Manahawkin
Michaelangelo's Monkey Junction
Sleep Outfitters Springhurst
Sam's Club Fountain Valley Gas Prices
Skyward Login Wylie Isd
Tyrone Dave Chappelle Show Gif
Gelato 47 Allbud
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated:

Views: 6066

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.